Logo Odalsnytt
  Del på Facebook Tips en venn pÃ¥ epost  
     
 

Vennskap, moro og godteri!

 
   
Av Gunnar Nygård og Odd Magnus Storbråten (foto)  |  04.11.2013 22:56
 
 
   
 

Gode venner på HalloVenn-festen i idrettshallen.

 
En stor vennefest med lek, moro, klemmer og ikke minst store mengder godteri. Dette var HalloVenn-feiringen i Nord-Odal idrettshall sist torsdag.

201 unger og 80 voksne medhjelpere var med på festen. Ungene kom utkledd og viste en utrolig kreativitet i valget av kostymer.

Rundt i hallen fikk de prøve seg på mange leker og oppgaver. Jo flere «stasjoner» de besøkte, desto mer godteri fikk de.

I annenetasjen hadde Mo sanitetsforening kafé for foreldre.

Festen i Mo var én av 70 i hele Norge. HalloVenn-konseptet ble startet på Hamar i 2007. Det ble laget et alternativ til den kommersielle Halloween-feiringen, som er importert fra USA.

Initiativtakerne for HalloVenn reagerte blant annet mot den utstrakte bruken av djevlesymboler og dødningehoder og at tigging av godteri med «knask og knep» har utviklet seg til at en del barn gjør hærverk hvis de ikke får godteri. 

Med dette som bakteppe ble det laget en norsk variant, noe som førte til HalloVenn-konseptet, hvor vennskap og glede er i fokus. HalloVenn er et innendørs arrangement som foregår i trygge rammer der barna skal kunne ha det gøy sammen med familie og venner.

Initiativtaker til HalloVenn i Nord-Odal, Hege Myhrer, ønsker store og små velkommen til festen.