Logo Odalsnytt
  Del på Facebook Tips en venn pÃ¥ epost  
     
 

Godt vi er sammen i ei mørketid

 
   
Av Gunnar Nygård | 23.12.2011 22:35
 
 
   
  Ti lokale artister tente lys i mørketida: f.v. Marie Haagenrud, Ronald Andersen, Bente Akre, Kai Johansen, Gunvor Skog, Hans Ludvig Fredheim, Stian Sannerud, Knut Harald Jensen, Jon Thesen og Øyvind Rogstad.
 
 
 

Den snille, litt godtroende og stillfarne snekkeren Josef ble hedret i tekst og toner da Tre Skalder markerte vintersolverv og jul på Skoga torsdag kveld. Det ble nok en gang en varm og fin kveld for rundt 120 julestemte odølinger fordelt på to forestillinger i kapellet.

Hans Ludvig Fredheim leste fra «Fortellingen om Josef» av Ole Paus, og han avsluttet med et par sjølskrevne vers tonesatt av Ronald Andersen. Stian Sannerud fulgte opp og sang «Josef's Lullaby».

Det ble en variert og stemningsfull konsert med de ti lokale artistene. Etter innledningen med «Deilig er jorden», fikk vi høre sanger av Bjørn Eidsvåg, Alf Prøysen og Ove Røsbak, Trygve Hoffs «Nordnorsk julesalme» og «Lys imot mørketida» og Jan Vincents Johannessens «Himmel på jord». Vår ferske kulturprisvinner Knut Harald Jensen briljerte med en spenstig versjon «Winter Wonderland» på saksofon.

Ikke minst satte et julestemt og lydhørt publikum stor pris på Tre Skalders egenproduserte «Det er gøtt å være på skoga», «Julie og bamsen», «Jeg vet ikke sikkert, men tror» og «Stjerner skal skinne». Og sjølsagt fikk vi høre den nostalgiske og fine fortellinga om skoginga på julehandletur til Hamar!

Dette var sjette gongen med «Jul på Skoga», og nok en gang klarte de tre skaldene og deres venner å sy sammen et variert og spennende program med både nytt og tradisjonelt innhold. Nå er vi igjen klare for å feire lyset og jula.