Logo Odalsnytt
  Del på Facebook Tips en venn pÃ¥ epost  
     
 

To poeter sammen om «visdomsfnugg»

 
   
Av Gunnar Nygård 11.09.2010 11:29
 
 
   
  «Oss i mellom» med undertittelen «Visdomsfnugg» er en annerledes diktsamling. Forfattere er Jan Rune Nordholm fra Skarnes og Betsy A. Birkholm som er bosatt i Canada.

Det er mer enn den fysiske avstanden som skiller de to poetene. Betsy er troende kristen; Jan Rune er humanetiker. I boka har de 50 dikt hver, Jan Rune på venstresidene, Betsy på høyre.

De «fant» hverandre på et nettstedet forfatterne.com. Selv om de hadde ulikt livssyn, likte de hverandres dikt.

«...dette med trosskille behøver ikke skape uvennskap eller skille mennesker», skriver Betsy i forordet. Hun fortsetter: «Diktene våre handler om forhold. Vi håper at du vil forstå trangen til relasjon – levende forhold – nå du leser gjennom denne boka, og hvor viktig det er å kommunisere, enten det er med hverandre eller Gud».

Jan Rune (56) er opprinnelig oslogutt. Han har en allsidig bakgrunn med utdannelse i både tekniske og merkantile fag, kriminologi, alternativ medisin og fotografi. De siste årene har han arbeidet i det psykiske helsevernet. I tillegg til poesi er han også opptatt av å utrykke seg i bilder; maling så vel som foto.

– Diktene er en måte å bruke min egen livserfaring på. Jeg har bestandig vært interessert i litteratur og skrevet dikt. Det ligger mange i skrivebordsskuffen. For noen år siden fant jeg et nettsted for poesi der jeg kunne utveksle dikt med likesinnede og begynte etter hvert å publisere diktene mine der, sier han.

Neste år håper han å kunne utgi en egen diktsamling. Han tror han har mellom 400 og 500 dikt å velge blant, og han skriver stadig nye.

Jan Rune er samboer med Anne Kathrine Jernberg fra Nord-Odal. Hun fotograferer, og hun har laget store plakater av sine egen bilder og Jan Runes dikt. Noen av dem er utstilt i Låvegalleriet under Kulturhelga.

«Oss i mellom» er å få kjøpt i Låvebutikken, direkte fra forlagets nettside
eller per e-post til Jan Rune.

 

 
   
  Fra utstillingen i Låvegalleriet: Jan Rune i samtale med Glåmdalens journalist Kari Gjerstadberget.