Logo Odalsnytt
  Del på Facebook Tips en venn pÃ¥ epost  
     
 

Knallsuksess for Odalsfesten!

 
   
Av Gunnar Nygård  |  08.06.2009 09:21
 
 
   
  Alexander Rybak innfridde forventningene og laget sammen med dansegruppa Frikar et forrykende show.
 
 
   
  Erlend Bratland fikk årets stipend fra Jan Werners legat. Her er sammen med Helle, Thor-Egil og Henning Danielsen etter overrekkelsen.
 
 
  Over 2000 odølinger og tilreisende skapte lørdag sammen med en lang rekke flotte artister det som langt på veg må være tidenes beste underholdningsshow i Nord-Odal.

Riktignok ble ikke Jularbos publikumsrekord fra Grønnerudslunden i august 1952 slått, men kvalitetsmessig og stemningsmessig ble dette en kveld vi kommer til å huske lenge.

De fikk treffe Alexander!
De heldigste av de 2000 var nok Karoline Akre og Tuva Mossleth (bildet). De hadde bakt marsipankake og skrevet Alexander Rybak på forhånd. I løpet av lørdagen ringte Alexander til dem tre ganger, og de fikk avtale om å treffe ham når han kom til Sand.

– Han var kjempehyggelig. Det var en stor opplevelse å treffe ham. Etter konserten ringte han også, og sammen med hele bandet takket han for kaka. Han lurte også på hva vi syntes om konserten, sier Karoline. Og svaret jentene ga var selvfølgelig: – Helt fantastisk!

Høydepunktet på Odalsfesten var selvsagt Alexander. Han innfridde forventningene og vel så det, selv om det for de aller minste nok var lenge å vente før han kom på scenen.

Dette var nemlig et familieshow. Kvelden begynte med Kaptein Rødskjegg og Sjørøverne, som sjarmerte de yngste med humor og gjøglergleder.

Fjorårets vinner av Jan Werners legat, Kim-Rune Hagen var tilbake og viste nok en gang eksempler på sine flotte stemmeprakt. Årets legat ble tildelt en annen stor, ung sangfugl, Erlend Bratland. – Han har egenskaper langt utover det vanlige. Han har sin egen stil og en virtuos måte å få fram tonen på. Han gir oss gåsehud også utenpå skjorta. Jan Werner ville klappet vil denne utnevnelsen, sa Jan Werners far Thor-Egil Danielsen da han overrakte stipendet til Erlend.

Stipend-vinneren kvitterte med mange eksempler på sin stemmeprakt, blant annet Nelle Fantasia som Jan Werner selv hadde oppfordret ham til å synge i Idol-konkurransen.

Den lokale dansegruppa «Kompaniet fra Jump», med to odølinger på scenen, imponerte publikum og høstet stor applaus før Jan Werners trofaste samarbeidspartnere, sangersøstrene Marie og Camilla Trøen kom på scenen som siste innslag før Grand Prix-vinneren. Alexander presenterte låter fra sin nye CD, og selvsagt ble konserten avsluttet med Fairytales til stor jubel.

Dermed var showet fra utescena over, men i et noe mindre format fortsatte Tre Skalder med lokal underholdning på Milepelens utepub utover kvelden og natta. Bedre oppvarmingsband har de nok aldri hatt...

Takk til arrangementskomiteen og alle frivillige som var med på å gjøre dette til en minnerik og fin kveld!

 

 
  Bildegalleri

Her er Odalsportalens bildegalleri fra Odalsfesten. Klikk på miniatyrbildene, så får du se motivene i større format! (Fotos: Gunnar Nygård og Rune Midtsund)