Logo Odalsnytt
  Del på Facebook Tips en venn pÃ¥ epost  
     
 

Det er gøtt å væra på skoga

 
   
Av Gunnar Nygård  |  23.12.2008 16:25
 
 
 
 
  Gode venner som laget julestemning på skoga: Foran f.v. Bente Akre, Marie Haagenrud og Kai Johansen. Bak f.v.: Knut Harald Jensen, Ronald Andersen, Hans Ludvig Fredheim og Benny Solli.
 
 
  Julefreden senker seg ikke over Nord-Odal før Hans Ludvig Fredheim har lest fortellingen om skoginga på julehandel på Hamar. Den lett nostalgiske, humoristiske og ikke minst varme beretningen har snart fått samme status som «Grevinnen og hovmesteren» på TV lille julaften.

«Jul på skoga» – med tekst og tone ved vintersolverv – har blitt en tradisjon som bygdefolket setter stor pris på. Årets utgave, den tredje i rekken, samlet to fulle hus i kapellet på skogen tirsdag kveld. Hans Ludvigs opplesning var ett av høydepunktene i den fine og stemningsfulle stønna.

– Det er artig at dere kommer att, og at nye slutter seg til. I denne førjulstida blir vi lett mer følsomme og nærtagende. Vi føler stor glede ved å gi, og ikke minst ved være sammen, som her, sa Hans Ludvig da han ønsket velkommen.

Fra innledningen med «Jul på skoga» til avslutningen med «Stjerner skal skinne» fikk vi være med på en variert og fin konsert med fine lokale artister. Skogens skald ga oss også de to første versene på ei ny vise, som han lovet skulle være ferdig til konserten neste år, da også med toner av skaldekollega Kai. Vi gleder oss allerede!

Etter konserten sto vi – som i fjor og året før der igjen – under stjernehimmelen utafor kapellet. Et mylder av små og store julestjerner funklet over oss. Noen engler åpenbaret seg dog ikke; bare en og annen Boeing 737 i stille glideflukt ned mot Gardermoen...